Ndeleng gambar kanthi ukuran lengkap: 1920 x 1080px; download minangka wallpaper.

Diterjemahake dening Google Translate.

Ganti basa

Ganti basa

Ditulis wiwit Juni 2021 nganti Desember 2022.

Umume kita percaya yen kita manggon ing planet sing tentrem, ing ngendi mung ana bencana ing skala lokal. Nanging, sejarah ngerti babagan kasus bencana global sing nyirnakake bagean gedhe saka populasi manungsa lan nyebabake ambruk peradaban.

Salah sawijining conto yaiku pandemi Black Death abad pertengahan. Ing abad kaping 14, wabah kasebut mateni setengah saka populasi Eropa, nanging uga nyebabake kacilakan ing bawana liyane. Kabeh kulawarga padha mati bebarengan. Ana ora cukup urip kanggo ngubur kabeh wong mati. Kanggo para penulis sejarah, wabah kasebut minangka karusakan sing luwih pungkasan tinimbang Banjir Nuh. Akeh wong sing mati, mula kabeh wong percaya yen iki pungkasane jagad. Ilmuwan kontemporer lan saksi acara kasebut nunjukake konjungsi Mars, Jupiter, lan Saturnus, sing kedadeyan sawetara taun sadurunge, minangka penyebab wabah. Padha uga nuding menyang "hawa rusak" dirilis saka interior bumi nalika lindhu, kanggo cataclysms jinis iki nyebar lan kuat sak periode Wewelak. Para saksi acara kasebut nyatakake akeh fenomena sing ora biasa. Contone, ana laporan sing nyatakake yen ing sawetara panggonan ana geni sing tiba saka langit lan mateni wong.

Sawetara abad sadurunge, ing wiwitan Abad Pertengahan, pandemi wabah pertama nyebar ing kabeh telung bawana ing Donya Lawas, nyebabake kerugian sing padha karo manungsa. Salah sawijining penulis sejarah nulis manawa penyakit kasebut nyebabake nyawa saprateloné populasi ing donya. Kéwan uga mati sacara massal. Nanging wewelak ora mung masalah. Miturut cathetan ing babad, sakdurunge epidemi, langit ditutupi dening jumlah gedhe saka bledug lan gas, kang bisa teka saka impact saka asteroid gedhe. Seksi-seksi kacarita, suwene 18 sasi srengéngé madhangi tanpa padhang. Gangguan iklim nyebabake gagal panen lan paceklik ing umume jagad. Wong-wong ing wektu iku padha yakin yen iki apocalypse.

"The Triumph of Death" dening Pieter Bruegel the Elder Apike kanggo
ndeleng lukisan iki kanthi resolusi lengkap: 3100 x 2204px

Kira-kira 3.000 taun kepungkur, kabeh kekuwatan alam katon komplotan maneh kanggo nindakake karya karusakan. Sejarah sing kacathet ing dering wit mbuktekake manawa ana letusan gunung berapi sing gedhe banget utawa dampak asteroid nalika iku. Ana uga lindhu sing abot, kahanan garing lan kurang banyu, lan bisa uga ana pageblug. Kabeh iki nyebabake ambruk lengkap peradaban Zaman Perunggu. Paceklik lan migrasi massal, lan populasi saya suda drastis. Ing 50 taun, meh kabeh kutha utama ing Mediterania wétan dirusak. Donya tentara negara sing diatur, raja, pejabat, lan sistem redistributif ilang. Butuh peradaban kuna nganti telung atus taun kanggo pulih saka ambruk iki.

Iki mung sawetara bencana global sing bisa ditemokake ing kaca sejarah. Conto-conto kasebut nuduhake yen saben-saben Bumi diserang bencana gedhe sing ngreset peradaban. Kedadean biyen, mula bisa kedadeyan maneh. Sayange, kabeh pratandha ing bumi lan langit nuduhake yen reset liyane bakal kelakon. Sawise riset kanthi ati-ati babagan subyek iki, aku entuk kesimpulan manawa pungkasane jagad (kaya sing dingerteni) bakal kedadeyan ing awal taun 2023! Ana akeh indikasi yen iki nalika pandemi sing mateni bakal diwiwiti; bakal ana lindhu gedhe, anomali cuaca sing abot, pemadaman listrik jangka panjang disebabake badai geomagnetik, lan akeh bencana alam liyane. Para panguwasa bakal nyoba ndhelikake bencana global iki saka kita ing kabeh biaya, supaya bisa nyegah gupuh lan kerusuhan, yen ora, dheweke bisa kelangan kontrol masyarakat. Kanggo nutupi bencana alam, pamrentah bakal miwiti perang donya. Aku ngerti iki teori banget serius lan wani, nanging nimbang carane serius bukti aku kudu, awit aku wani nerbitaké teori kuwi.

"Peradaban ana kanthi idin geologi,
bisa diganti tanpa kabar."

Bakal Durant

Panliten kasebut dawa lan ngemot sekitar 100.000 tembung, sing padha karo buku sing rada kandel. Nanging, presentasi rinci babagan subyek kasebut perlu amarga penting banget. Sembarang kesalahan ing netepake kahanan bisa biaya kita dearly. Kita kudu ngerti kanthi lengkap apa sing bakal kelakon; apa sebabe kedadeyan; lan apa bukti sing bakal dadi. Kita kudu sinau babagan reset sadurunge kanthi tliti supaya bisa disiapake kanthi apik kanggo sing bakal teka. Dielingake yen subyek kasebut angel ditampa kanthi mental. Aku angsal kawruh iki mboko sithik, supaya aku duwe wektu kanggo njaluk digunakake kanggo iku, nanging sampeyan bakal sinau kabeh bebarengan. Nanging, mesthine kudu njupuk risiko lan maca supaya sampeyan bisa nyiapake apa sing bakal kelakon. Njupuk wektu kanggo asimilasi kawruh. Yen sampeyan rumangsa kepunjulen karo informasi kasebut, ngaso kanggo mikir. Kanggo wong-wong sing umume ora percaya yen bisa prédhiksi bencana ing mangsa ngarep, aku ngajak sampeyan maca ebook iki, yen mung sinau babagan reset peradaban sing wis kedadeyan ing jaman kepungkur lan ngganti sejarah. Aku yakin manawa sekolah utawa media ora ngandhani babagan iki. Wis ing bab pisanan aku saiki bukti penting, lan aku iki bakal kasurung kanggo maca bab kabèh. Sing ora bisa maca kabeh, paling ora maca bab sing paling penting, yaiku sing digaris ngisor.

Amarga aku mbukak informasi rahasia, situs web iki bisa diblokir kapan wae. Aku nyaranake ngundhuh kanggo maca offline. Sampeyan bisa nindakake ing salah sawijining situs web ing ngisor iki.

  1. 52 taun siklus cataclysms

Sadurungé taun 2012, sumebar warta bab pungkasaning donya sing diduga wis diramal déning wong Maya. Analisis gosip kasebut nuduhake yen dheweke ora duwe dhasar sing rasional. Wong-wong Amerika kuna ora nate ngaku yen bencana bakal kelakon ing taun kasebut. Nanging, Maya, Aztec, lan peradaban Mesoamerika liyane percaya yen bencana alam angker ing Bumi saben 52 taun. Nggunakake data sajarah ing lindhu, njeblug gunung, lan cataclysms liyane, Aku mriksa pinten bebener ana ing kapercayan iki. Pranyata wong Maya bener! Bencana alam sing paling gedhe pancen kedadeyan kanthi rutinitas sing luar biasa! Alesan kanggo fenomena iki kudu digoleki ing kosmos.

  1. siklus 13 saka cataclysms

Miturut legenda Aztec ukir ing watu gedhe - Sun Stone, sajarah donya dipérang dadi limang epochs. Saben jaman kepungkur bakal dipungkasi kanthi macem-macem bencana gedhe, sing bakal nyerang manungsa saben 676 taun, yaiku saben 13 periode 52 taun. Jaman saiki, sing dianggep minangka jaman pungkasan, mesthine bakal diakhiri karo lindhu sing kuat. Apa bisa ana bebener rahasia kuno ing mburi legenda bencana sing kedadeyan saben 676 taun? Yen ngono, mula kita duwe masalah serius, amarga ora suwe bakal ana 676 taun wiwit bencana paling gedhe ing sejarah - wabah Black Death, sing diwiwiti ing 1347.

  1. Pati Ireng

Wabah wabah ing abad kaping 14 mateni kira-kira sapratelune manungsa. Yen wabah bali dina iki, milyaran wong bakal mati. Para sejarawan lan ilmuwan ora ngupayakake njlentrehake saka ngendi asale saka bakteri sing mateni kuwi. Ing bab iki, kita ndeleng sejarah abad pertengahan kanggo ndeleng apa sing dicritakake para saksi mata babagan kedadeyan sing surem kasebut. Akun kasebut bakal mbantu kita nerangake misteri wabah kasebut lan bencana sing durung ana sadurunge. Lan dadi metu, ana akeh wong ing wektu sing!

  1. Wewelak Justinianik

Pandemi pageblug sing sepisanan dumadi nalika jaman Kaisar Bizantium Justinian I. Ing bab iki kita bakal nliti kanthi luwih rinci babagan wabah kasebut lan akeh bencana sing kedadeyan ing wektu sing padha.

  1. Dating saka Wewelak Justinianic

Pandemi ing saindenging jagad iki kedadeyan nalika Abad Peteng, yaiku ing wektu nalika kronologis kedadeyan sing durung mesthi. Nemtokake taun nyata Wewelak Justinian angel banget, nanging uga perlu kanggo nemtokake manawa ana reguler ing kedadeyan reset.

  1. Wewelak Siprian lan Athena

Wewelak abad kaping 3 sing diterangake dening Uskup Cyprian nyebar ing saindhenging Kakaisaran Romawi lan nyebabaké jutaan jiwa. Epidemi liyane sing meh padha kedadeyan ing abad kaping 5 SM lan diterangake dening sejarawan Yunani Thucydides. Iku matèni bagean gedhe saka populasi Atena, nanging uga tekan akeh panggonan liyane. Sing nggumunake, critane penulis sejarah nuduhake yen wabah loro kasebut pas karo kedadeyan lindhu sing kuat.

  1. Pungkasan Zaman Perunggu ambruk

Kira-kira 3.000 taun kepungkur, Zaman Perunggu rampung lan Zaman Wesi diwiwiti. Transisi iki dumadakan lan nglarani kanggo masyarakat ing wektu iku. Akibat saka macem-macem bencana alam sing kedadeyan ing wektu kasebut, peradaban kuno ambruk lan ngalami krisis sing luwih dawa. Iku misale jek acara bencana iki inspirasi crita Alkitab babagan Sepuluh Wewelak ing Mesir.

  1. 676-taun siklus ngreset

Apa ana benda langit utawa fenomena ing kosmos sing sesambungan karo bumi kanthi interval biasa lan nyebabake bencana ing saindenging jagad? Ing bagean iki, aku bakal nyoba nemokake panyebab bencana sing paling abot iki lan mriksa manawa ana kedadeyane.

  1. Owah-owahan iklim dadakan

Survei geologi nuduhake yen reset kepungkur asring diterusake kanthi adhem lan kekeringan sing suwe. Ing bab iki, aku bakal nliti apa ana hubungane antarane cataclysms global lan owah-owahan iklim dadakan.

  1. Awal Zaman Perunggu runtuh

Zaman Perunggu ditondoi kanthi wektu sing relatif tenang sing disedhiyakake dening bencana global sing kuat. Kira-kira 4.200 taun kepungkur, iklim global dumadakan ambruk. Mega-kekeringan dumadi ing sawetara panggonan, lan udan deres lan banjir ing liyane. Anomali iklim nyebabake paceklik lan ambruk akeh karajan. Ana uga lindhu lan pageblug. Kabeh bebarengan.

  1. Reset ing prasejarah

Cataclysms wis ngiringi manungsa wiwit esuke wektu, nanging tilas sing paling kuna wis umume dibusak dening wektu. Ing bagean iki, kita bakal delve menyang sajarah millennia pungkasan kanggo nemokake reset paling tuwa lan ndeleng yen kedadeyan cyclically.

  1. Ringkesan

Ringkesan informasi babagan teori reset siklik, sing bakal ngidini kita ndeleng kabeh bukti lan netepake manawa ancaman kasebut nyata.

  1. Piramida daya

Nasib kita ora mung gumantung marang kekuwatan alam, nanging uga marang wong sing ngatur kita. Ing bab iki, aku nerangake marang sampeyan sing bener-bener tanggung jawab ing jagad iki, sing bakal mbantu sampeyan ngerti kedadeyan politik saiki.

  1. Panguwasa nagari manca

Ing bab iki aku njlèntrèhaké carane klompok misterius iki wis teka menyang daya gedhe langkah dening langkah, lan nerangake apa gol sing kanggo mangsa cedhak. Kawruh iki bakal migunani kanggo sampeyan ing acara terobosan sing bakal teka.

  1. Perang kelas

Ana luwih akeh kedadeyan ing jagad iki tinimbang sadurunge. Media kasebut mbanjiri informasi babagan pandemi lan acara liyane, nanging angel dingerteni manawa sejatine ana. Ana kampanye disinformasi sing disengaja - perang psikologis langsung kanggo nyegah wong ngerti apa sing kedadeyan. Untunge, kawruh babagan bencana sing bakal teka bakal mbantu kita mbedakake bebener lan goroh.

  1. Reset ing budaya pop

Bubar, prediksi subtle saka cataclysm gedhe wis muncul ing video musik lan film. Perlu dideleng lan nimbang informasi rahasia apa sing dikandhakake para seniman.

  1. Wahyu 2023

Jeblugan gedhe anyar saka gunung berapi Hunga-Tonga nuduhake yen reset wis diwiwiti. Aku bakal nyoba kanggo guess carane cataclysm teka bakal mbukak supaya sampeyan ngerti apa nyana.

  1. infowar donya

Tumindak pamrentah nganti saiki nuduhake manawa dheweke duwe tujuan kanggo ndhelikake bencana global iki saka masarakat. Dheweke lagi nyiapake kampanye disinformasi sing gedhe supaya wong ora bisa ngerteni bebener. Kemungkinan banget yen dheweke bakal nyebabake perang donya minangka gangguan.

  1. Apa sing kudu ditindakake

Akhire, Aku bakal pitutur marang kowe carane nyiyapake kanggo cataclysm global kanggo nambah kasempatan kanggo kaslametané, lan aku bakal ngringkes informasi bab iki acara groundbreaking sing lagi njupuk Panggonan.

  1. Pil abang

"Aku mbayangno yen saiki sampeyan rumangsa kaya Alice tumbling ing bolongan terwelu... Apa sampeyan pengin ngerti apa Matrix? … Sampeyan njupuk pil biru – crita ends; sampeyan tangi ing amben lan pracaya apa wae sing sampeyan pengin pracaya. Sampeyan njupuk pil abang - sampeyan tetep ing Wonderland, lan aku nuduhake sampeyan carane jero bolongan terwelu. - kutipan saka film Matrix. Aku ngira iki ebook ing reset bakal inspirasi akeh sing golek kawruh luwih. Kanggo mbantu sampeyan nindakake, aku wis nglumpukake video babagan 40 jam babagan macem-macem topik sing nuduhake bebener babagan jagad iki.

Sing wis maca kabeh ebook kudu ngunjungi forum. Iku mung diwiwiti, nanging sampeyan wis bisa mratelakake panemume babagan teori reset ana lan rembugan karo wong liya bab kabeh related kanggo topik iki. Ing forum sampeyan bakal rauh bisa ketemu wong saka sak ndonya sing nyepakaké kanggo reset. Sampeyan bisa nulis ana ora mung ing Inggris, nanging uga ing akeh basa umum liyane. Sampeyan uga bisa mlebu forum liwat Google Translate. Yen link utama ora bisa, klik kene: link.

Nuduhake link menyang kaca iki karo wong liya supaya akeh wong bisa nyiapake apa sing bakal teka.

Cathetan pangarang: Jenengku Marek Czapiewski /’mʌrek ʃʌ’pɪevskɪ/. Aku teka saka Polandia. Wiwit cilik aku yakin yen sing paling penting ing urip yaiku ngerteni bebener babagan jagad iki, lan kanggo tujuan iki aku nyawisake paling akeh wektuku. Apa sing wis daktemokake, aku pengin nuduhake karo sampeyan. Sampeyan bisa hubungi kula liwat e-mail: klik kanggo ndeleng, utawa takon pitakonan ing forum.

Klik ing ngisor iki kanggo maca bab pisanan:

52 taun siklus cataclysms